AcasăFranţaScandal în Franţa, după ce mai mulți militari au anunțat că urmează...

Scandal în Franţa, după ce mai mulți militari au anunțat că urmează ”dezintegrarea patriei”

-

Militari francezi care au semnat un controversat editorial în care denunţă o ”dezintegrare” a Franţei şi îndeamnă la ”susţinerea oamenilor politici” care acţionează împotriva acesteia, riscă să fie radiaţi şi sancţionaţi disciplinar.

Aproximativ 20 de generali din ”secţiunea a doua” – care se apropie de retragere, dar care pot fi mobilizaţi – care au semnat editorialul riscă ”radierea, deci retragerea din oficiu”, a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul Le Parisien, generalul François Lecointre, informează News.ro, care citează AFP.

Editorialul a fost semnat de 20 de generali, 100 de ofiţeri de rang înalt şi peste 1.000 de militari, care denunţă o ”dezintegrare a patriei” în faţa ”islamismului” şi ”hoardelor de la periferie” şi îndeamnă, printre rânduri, la o lovitură de stat.

”Aceşti ofiţeri generali vor fi audiaţi de un Consiliu Superior Militar. După această procedură, preşedintele Republicii semnează un decret de radiere”, a precizat generalul Lecointre.

”Doresc să se decidă retragerea lor din oficiu”, a subliniat el, evocând ”o procedură excepţională”, lansată la cererea ministrului Armatelor Florence Parly.

/stirileprotv.ro/stiri/international/scandal-in-franta-dupa-ce-mai-multi-militari-au-anuntat-ca-urmeaza-dezintegrarea-patriei.html

Bonus : Discuţie despre situatia din Franţa între Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Lasă un răspuns

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: